ΡΟΔΟΣ το νησι του ΗΛΙΟΥ

   Το νησί της Ρόδου είναι το μεγαλύτερο νησί τής Δωδεκανήσσου. Είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο νοτιο ανατολικού Αιγαίου, και συνδυάζει επιτυχώς ένα ζωηρό παρόν με ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν.

       Είναι  πολλοί λόγοι για τους οποίους το νησί της Ρόδου είναι το δημοφιλέστερο  τουριστικό  θέρετρο της Μεσογείου.

     Στις  φυσικές  ομορφιές περιλαμβάνονται  οι απέραντες καθαρές  παραλίες , πολλά πάρκα, (στην πόλη της Ρόδου) ο φωτεινός ήλιος,  προστίθεται  στη θερμή φιλοξενία των κατοίκων της  Ρόδου

 

the city of Rhodos

Rhodes town

    Το νησί  της  Ρόδου έχει μια άριστη  τουριστική υποδομή  και προσφέρει μια ευρεία ποικιλία  ψυχαγωγίας όπως η νυχτερινή ζωή, ο αθλητισμός, πολιτιστικές εκδηλώσεις, Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτουν  τα ιστορικα  μνημεία  της Ρόδου, τα μουσεία ,Την αρχαια πολη της Λινδου,Τα παροδοσικα  Χωριά  ,αρχολογικους χωρους (Καμειρος,Παλια πολη της Ροδου,Φιλεριμος)Και την μοναδικη κοιλαδα των Πεταλουδων)

 

 Ippoton street ,in the old town of Rhodes

Wind Mills at Mandraki Harbor in Rhodos                       

.      Θα ήταν ίσως παράληψη εάν δεν περπατήσετε  στην Παλιά πόλη της Ρόδου .Η διάσημη οδός των ιπποτών,θα σας οδηγήσει στο  παλατι του Μεγάλου Μαγιστρου. Ακριβώς Δίπλα στον δρόμο των Ιπποτών Βρίσκεται και το Μουσείο της Ρόδου.

     Το μεγάλο παλάτι Του Μεγαλου ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ, η επιβολή του οικοδομήματος στην παλαιά πόλη, ήταν η έδρα του ηγέτη  των ιπποτών Αγίου Ιωάννη,Χτίσθηκε  στο 14ο αιώνα . Αποτελείται από δύο όροφους  με ένα μεγάλο εσωτερικό προαύλιο. Καταστράφηκε στην περίοδο τουρκικης κατοχης και επανοικοδομήθηκε στη δεκαετία του '30 στο θαυμάσιο ύφος που βλέπουμε τώρα.

    Σήμερα το παλάτι είναι ένα μουσείο, και τα πολλά δωμάτιά του περιέχουν τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από την αρχαία και μεσαιωνική Ρόδο

 

Archaeologigal of Rhodes

The beaches of Rhodes Greece,

         Η Αρχαια πολη της Ρόδου

       Η προηγούμενη βυζαντινή πόλη επεκτάθηκε, από τους ιππότες του Αγίου Ιωαννη στους 14ου και 15ου αιώνες, που δημιουργούν τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου που βλέπουμε σήμερα.

      Ένδεκα πύλες οδηγούν στην εσωτερική δομη της Πολης , που διαιρείται σε δύο τομείς:

το συνέδριο, όπου οι ιππότες έζησαν και πού τα σημαντικότερα κτισματα των  ιπποτών διατηρουνται εως σημερα,

και η "αυτοδιοικούμενη πόλη", η κύρια πόλη. Η παλαιά πόλη οπως αποκαλειται  είναι σήμερα μια από τις καλύτερα συντηρημένες ενισχυμένες μεσαιωνικές πόλεις και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ Ως μια πολη με παγκοσμια Κληρονομια.

 Οι επισκέπτες μπορουν να θαυμάσουν  τα θαυμάσια κτήρια των ιπποτών, της τάφρου και των τοίχων , των βυζαντινών εκκλησιών και των μουσουλμανικών τεμενών, των τετραγώνων, των κήπων και των προαυλίων των σπιτιών

. Το συναίσθημα είναι πολύ μεγαλο σαν το ρολόι έχει σταματήσει κάπου στο παρελθόν, αλλά συγχρόνως ο επισκέπτης ανακαλύπτει ότι αυτό το μοναδικό συγκρότημα είναι μια δονούμενη πόλη, με πληθος  εκπλήξεων, Αξιο  για να αφιερώσεται  αρκετες ημερες   για να την εξερευνησεται .

 

The cazino of Rhodes

The medieval city of Rhodes

Καλλιτερες Παραλιες

Φαληρακι 10χμ απο την Πολι της Ροδου

Λαδικο, Αντονι Κουιν ,Τραγανου, Γκολφ Αφαντου 12χμ απο την Πολι της Ροδου

Τσαμπικα 30 χμ απο την Πολι της Ροδου

Πρασονησι  95χμ απο την Πολι της Ροδου

Διασκεδαση

Στη Παλια πολη ,Μπαρ νυχτερινα  κεντρα   με Ελληνικη Μουσικη

Φαλιρακι .Μπαρ νυχτερινα  κεντρα στο Κεντρο του Φαλιρακιου Εστιατορεια

.

         Eαν θέλετε οποιαδήποτε Πληροφορία Για ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΑ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ & ΠΛΟΙΩΝ& ενοικιάσης Αυτοκινήτων  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ  μαζί μας στο  Τηλ 2241087401 .Μπορούμε να σας κάνουμε κράτηση Με  OΛΥΜΠΙΑΚΙ η AEGEAN  η Με Πλοίο  με GA ferries  η  Blue star Ferries   Από το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΜΑΣ SARANTIS TRAVEL που βρίσκεται επί της λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου στο Φαληρακι .

Tα Εισιτήρια πλοίων  μπορούν  να σταλούν  με το ταχυδρομείο συστημένα.

         Εαν Επιθυμείται να ταξιδέψετε Με  GA ferries  η  Blue star Ferries & με αυτοκίνητο θα ήταν καλό να κλείσετε τις θέσεις όσο το δυνατόν συντομότερο.

 

 

Δειται και τα Διαμερισματα ΚΑΘΑΡΑ ΜΠΕΙ

&

Violetta Apartments

 

 

Βασίλης&Μαρία Χριστίνα Σαραντης

 

Telephone: 0030 22410 87401

Κινητο: +30 694 4307653
Tel.: 0030 2241 085564 (Οικια)

Fax: 0030 2241 087495

Τ.Θ. 216

85100 Φαλιρακι Ρόδος Ελλάς

Copyrights 2003 www.faliraki-info.com    All rights reserved.